Maatwerkwebsite met reserveringssysteem

Maak kennis met deze catamaran

Een droom gaat in vervulling in het voorjaar van 2019. Peter en Silvia weten hun net aangeschafte catamaran (the CAT) uit Engeland -in een heftige storm- veilig naar Nederland te sturen. Klaar om hun passie te delen met toekomstige gasten.

De catamaran is nog op zoek naar een eigen gezicht. Online, welteverstaan. Op sailthecat.com. Een totale branding, videografie én een maatwerkwebsite met geïntegreerd boekingssysteem staan op het programma. Deze droomopdracht pakte Kobalt met beide handen aan.

Samen met Peter en Silvia bepaalden we de totale strategie en met hulp van Merk Makeover bedachten we de naamgeving, branding en teksten voor de website.

Investeren in een nieuw project

Als je ergens in gelooft, dan doe je graag extra moeite. Zo hebben we - voordat we de opdracht kregen - extra tijd gestopt in het maken van een grafisch voorbeeld van sailthecat.com. Hierdoor konden we Peter en Silvia beter meenemen in hun mogelijkheden. En we konden efficiënt aan de slag toen we de opdracht kregen.

Efficiënt ontwerpen met Figma

We hebben Photoshop en Sketch aan de kant geschoven voor een nieuwe designtool: Figma. En wij zijn fan!

We konden efficiënt samenwerken in één document en een doorklikbaar prototype laten zien. Silvia en Peter plaatsten feedback in dat document, wat wij direct konden verwerken. Top!

Branding

Ook de branding van sail the CAT plaatsten we in Figma. Vanuit die tool kun je namelijk altijd een export maken van je logo in het formaat en type bestand dat je wilt. Super handig. Dit hebben we ook voor onze eigen branding op deze manier opgezet en daar hebben we nog wekelijks profijt van.

Design wordt prototype

Door alle onderdelen uit het design met elkaar te verbinden, hebben we Peter en Silvia een werkend prototype kunnen voorschotelen. Zo konden ze het gevoel van een webpagina beter ervaren en konden we op voorhand wat keuzes bijschaven.

CMS volledig op maat

We kozen voor WordPress als CMS en hebben de website op maat ingericht. Elke pagina heeft zijn eigen structuur waardoor je de content snel en efficiënt kan invoeren.

Support dat volledig is

Als klap op de vuurpijl ontwikkelden we een persoonlijke support pagina ontwikkeld met enkele screencasts zodat Sail the CAT altijd kan terugvallen op de werking van de verschillende functionaliteiten.

Vanuit de lucht de mooiste beelden schieten

Tekst en fotografie zeggen al veel, maar de wow-factor krijg je pas echt met mooie dronebeelden. Een catamaran op open water leent zich daar uitstekend voor! Met twee drones en twee piloten zijn we op een mooie avond met Peter en Silvia op het Markermeer gaan filmen. Het leverde mooie resultaten op, hoewel het ook bijna misging met een van de drones.

Eén van onze drones had een storing en vloog terug naar zijn opstijgplek om daar te landen. Maar die plek was pal boven het water en inmiddels een kilometer verderop ... Daar ging-ie. En we konden hem niet meer besturen … Gelukkig kregen we een connectie met de drone vlak voordat hij uitviel en konden we hem met GPS weer terug naar de boot laten vliegen op de laatste procenten batterij. Maar dan heb je ook wat!

Samen mooie online projecten maken

Denk je nu: wat een leuke knakkers, tof bureau, kan ik wat mee? Neem dan contact op.

Neem contact op