Digital Development

Waarom WordPress, plugins en thema’s updaten?

In dit artikel lees je waarom regelmatig WordPress updaten belangrijk is en waarom wij dat uit handen nemen van onze klanten.

Er zijn verschillende redenen waarom je met regelmaat de software van je WordPress website dient bij te werken:

Verbeteren beveiliging

Verbeteren van de beveiliging is verreweg de belangrijkste reden waarom je je WordPress-website moet updaten. Door het installeren van updates van de WordPress basisbestanden, plugins en thema’s wordt de beveiliging van je website vaak aanzienlijk verbeterd. Ontwikkelaars passen kwetsbare onderdelen aan zodat deze sterker beveiligd zijn tegen aanvallen van buiten af. Dus wil je het risico dat je website wordt gehackt verminderen: niet twijfelen, maar updaten!

Als je experts hoort praten over de veiligheid van WordPress, dan is een van de eerste dingen die ze noemen is het periodiek installeren van updates. Hackers en andere kwaadwillenden bekijken release notes van populaire software. Zo gauw ze een zwakke plek in de software hebben gevonden, gaan ze hiermee aan de slag. Het is dus belangrijk om, zodra er een update beschikbaar is, deze te installeren om de tijd dat je website kwetsbaar is te verminderen.

Volgens de website WPBeginner, is 83% van de gehackte WordPress websites niet bijgewerkt naar de laatste versie.  Overigens bevatten niet alle WordPress updates beveiligingsupdates, dus het is niet altijd nodig om per direct een update uit te voeren. Vandaar dat wij het standaard elke maandag van de week uitvoeren.

Oplossen van fouten (bugs)

Bij het ontwikkelen van software ontkom je er niet aan dat er foutjes in de programmatuur sluipen. De actieve community rondom WordPress is hier scherp op en meldt deze fouten aan de ontwikkelaars. Bij updates worden veel fouten opgelost die in vorige versies van WordPress zijn geconstateerd.

Toevoegen en verbeteren functionaliteit

Zoals bij veel software, wordt bepaalde functionaliteit in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd. Zo is het beheer van media in de laatste versies van WordPress een stuk beter en makkelijker geworden.

Werk slimmer, niet harder

Heb je zelf een website die frisser kan, of een applicatie die soepeler of veelzijdiger mag in gebruik? Snappen wij. je krijgt ons advies er gratis bij.

Gerelateerde artikelen

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op