fbpx

Digital Strategy

Kobalt implementeert HTTP/2. Maar wat is het eigenlijk?

En waarom is het zo belangrijk? We leggen het je graag uit.

Wat is HTTP/2?

HTTP/2 is de nieuwe versie van het HTTP-protocol en is oorspronkelijk ontwikkeld door Google. Het voornaamste doel van HTTP/2 is om websites sneller te laten laden. Dat werkt als volgt: een website is opgebouwd uit verschillende bestanden. Vooral met contentmanagementsystemen (CMS), zoals WordPress, zijn er tientallen of zelfs honderden bestanden. Met de eerste versie van http worden deze bestanden in serie gedownload. Achter elkaar dus.

Met HTTP/2 worden deze bestanden tegelijkertijd over één enkele verbinding gedownload. Hierdoor zijn de bestanden sneller binnen en kan de site sneller door de browser op het scherm getoond worden. Lees ook dit artikel van DutchCowboys waarin de SEO-voordelen uitgebreider worden toegelicht.

SSL noodzakelijk

Dit protocol werkt mét en zonder beveiligde verbinding (SSL/TLS). Maar Google en Mozilla hebben ervoor gekozen om in Google Chrome en Mozilla Firefox HTTP/2 alleen via beveiligde verbindingen te gebruiken.

Bij Kobalt verplichten we het gebruik van SSL. Wanneer je een website bij Kobalt in beheer hebt, dan maakt deze website automatisch gebruik van HTTP/2.

Werk slimmer, niet harder

Heb je zelf een website die frisser kan, of een applicatie die soepeler of veelzijdiger mag in gebruik? Snappen wij. je krijgt ons advies er gratis bij.

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!