fbpx

Diensten

Jouw website mega veel sneller? Het is mogelijk!

Een snelle website is tegenwoordig een must. Hoe sneller, hoe meer conversies en hoger je seo-score. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een snellere website? Een van de antwoorden op die vraag: betere webservertechnologie. Kobalt introduceert: OpenLiteSpeed.

Even terug naar de basis. Een (web)server is een computer die altijd aanstaat en ervoor zorgt dat bestanden tevoorschijn komen bij het surfen op een website. Jouw hostingpartij beschikt over een grote opslagruimte op een server waar jij voor jouw deel maandelijkse of jaarlijkse kosten over betaalt. De opslagruimte zorgt ervoor dat gegevens van je website worden opgeslagen en beveiligd.

OpenLiteSpeed zorgt voor snelheid

Naast onze bestaande hostingpakketten levert Kobalt nu ook een snellere oplossing aan. Hiervoor gebruiken we een andere webserver technologie: OpenLiteSpeed.

OpenLiteSpeed is een high-performance, open source HTTP-server. Oftewel, de technologie zorgt ervoor dat websites sneller laden, waardoor er meer rendement te behalen valt. Uit verschillende benchmarks is gebleken dat OpenLiteSpeed het snelst je website laadt, vergeleken met Apache en Nginx.

Samen ontwikkelt met Cyso

Cyso is onze hostingpartner. Dankzij hen kunnen we de nieuwe hosting inzetten voor de websites die we in ons beheer hebben. Speciaal nieuws: we zijn zelfs voor zover ons bekent is de eerste partij die OpenLiteSpeed-WordPress managed aanbiedt.

De website werd tot 100x sneller geladen

BY1OAK mocht dit als eerste proberen

BY1OAK heeft een off- en online webshop voor sieraden. Tijdens Black Friday wilden zij knallen en onder andere door onze snelle webhosting is dat gelukt!

“Tijdens Black Friday hebben we enorm veel bezoekers gehad op onze website, zonder problemen. Ook merk je dat producten sneller worden geladen waardoor de User Experience omhoog is gegaan.” Lotte, van BY1OAK

Weten of jouw website geschikt is voor snellere hosting?

“Uit onze laatste test is gebleken dat een website van onze klant nu … keer sneller is geworden.”

Denk je dat jouw website sneller kan? We zoeken het graag voor je uit. Stuur ons een mail via team@kobaltdigital.nl en laat weten voor welke website jij een passend advies wilt. Bellen mag natuurlijk altijd! 072 2100 600.

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!