fbpx

Digital Strategy

Dit wil je weten voor je een software-leverancier kiest

Sta je op het punt om de knoop door te hakken? We stellen je 3 allerlaatste vragen die je nog net wat extra houvast geven.

Heb je gewikt, gewogen, vergeleken, advies ingewonnen en is het nu tijd om voor één partij te kiezen? Één software-oplossing die het verschil gaat maken voor jouw bedrijf? Lees dan dit artikel nog even.

Je staat immers op het punt om een flinke investering te doen. Financieel, maar ook in tijd en energie. Met hoe meer vertrouwen en zekerheid je dat kunt doen, hoe lekkerder. Ondernemen is al onzeker genoeg, nietwaar?

Deze vragen zijn zowel relevant voor de aanschaf van standaardpakketten als voor oplossingen op maat.

1. Integreert de tool gemakkelijk met andere systemen?

Wat voor type oplossing je ook aanschaft, deze staat nooit op zichzelf binnen je bedrijf. Grote kans dat je al een aantal tools gebruikt en dat deze erbij komt. Nog grotere kans dat er in de toekomst andere systemen bij zullen komen. Het laatste wat je wilt, is dat je naderhand nog een keer veel tijd en geld moet investeren omdat deze niet met je bestaande omgeving integreren. Hoe makkelijker jouw gekozen oplossing dus te koppelen is, hoe makkelijker je het jezelf maakt. Zo kan jouw softwarelandschap nog jaren flexibel met je meegroeien.

2. Hoe gemakkelijk is de oplossing in gebruik?

Ook als nieuwe software gemakkelijk te implementeren en te integreren is, kan het voor jou en je team nog best ingewikkeld zijn om ermee te werken. Vraag jezelf dus altijd af hoeveel training er nodig is voordat jouw team er een beetje mee overweg kan. De meeste aanbieders bieden trainingsdiensten aan. Let er goed op of deze zijn inbegrepen in de prijs die je betaalt om onaangename verrassingen te voorkomen.

Eisen en wensen goed prioriteren, daar kunnen we ook bij helpen

3. Hoe ziet support eruit?

Koop je standaardsoftware, dan zit support vaak inbegrepen in de licentieprijs, of je vult de licentie aan met een supportcontract. Mocht je na aanschaf ergens tegenaan lopen, dan kun je hierop terugvallen. Zorg ervoor dat je precies weet wat er inbegrepen is in die overeenkomst. Lees dus ook zorgvuldig de kleine lettertjes.
Kies je voor een oplossing op maat, maak hier dan heldere afspraken over met de leverancier in kwestie. Communiceer helder wat voor jou belangrijk is in de samenwerking en laat dat goed vastleggen.

We wensen je veel gemoedsrust, gemak en groei!

Werk slimmer, niet harder

Heb je zelf een website die frisser kan, of een applicatie die soepeler of veelzijdiger mag in gebruik? Snappen wij. je krijgt ons advies er gratis bij.

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!