fbpx

Digital Development

6 redenen om te kiezen voor Vue.js

Waarom het opensource framework Vue.js bij frontend development een van onze meest gebruikte technieken is. Zeker in combinatie met Laravel (backend).

1. Uitstekende user experience

Hoe ervaart een gebruiker een applicatie: hoe is de user experience? Dat is waar het bij frontend development om draait. Met het framework Vue.js garandeer je een user experience waar je u tegen zegt. Vue.js gebruikt minder code dan populaire tegenhangers en maakt zelfs de meest complexe applicaties supersnel. En die snelheid maakt in de wereld van user experience een wereld van verschil.

2. Sneller software developen

Vue.js voelt meteen vertrouwd aan. In het framework gebruik je een combinatie van Javascript, HTML en CSS. Zelfs beginnende developers kunnen er vrijwel direct mee aan de slag. Bovendien is de overzichtelijke code in Vue.js uitstekend te onderhouden en eenvoudig over te dragen aan andere developers. Sneller software developen dus.

3. Grote, actieve community

Vue.js bestaat vanaf 2014 en behoort tot de meest populaire opensource frameworks voor frontend development. Dat betekent dat steeds meer mensen zich bezighouden met het ontwikkelen en verbeteren van plug-ins, documentatie schrijven, use cases presenteren en ondersteuning bieden via forums. Ontwikkelaars maken gebruik van de expertise van deze community. En dat betekent dat applicaties sneller en mooier worden.

4. Duurzaam ontwikkelen

Webapplicaties zijn eigenlijk nooit ‘af’. Software development is een continu proces. Met Vue.js kun je de frontend van applicaties probleemloos aanpassen en uitbreiden. Er zijn libraries (bibliotheken) met officiële en door de community gecreëerde plug-ins en met geavanceerde features voor zeer grote en complexe applicaties. Met Vue.js ben je dus ook in de toekomst verzekerd van een goed werkende applicatie.

5. Visuele feedback

In Vue.js is het eenvoudig om animaties toe te voegen. Denk aan knoppen die vloeiend verkleuren als je er met je muis overheen beweegt. Die animaties geven terugkoppeling aan gebruikers en zorgen zo voor een natuurlijke gebruikerservaring. De applicatie oogt daardoor niet alleen moderen, maar wordt ook als prettiger ervaren dan applicaties die deze visuele feedback niet geven.

6. Perfecte match met Laravel

Werk je met het Laravel framework voor backend development? Dan is Vue.js een briljante aanvulling. Vue.js maakt deel uit van alle officiële Laravel-projecten, waardoor de ontwikkelingen van beide frameworks op elkaar worden afgestemd. De samenwerking en integratie is dan ook optimaal. Dit merk je aan de werking van je applicatie én aan de snelheid van opleveren. Win-win!

Werk slimmer, niet harder

Heb je zelf een website die frisser kan, of een applicatie die soepeler of veelzijdiger mag in gebruik? Snappen wij. je krijgt ons advies er gratis bij.

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!