fbpx

Team

Even voorstellen: Arne

Ervaren ondernemer, developer, vader van drie en Lowlandsganger. Arne is samen met Reinier een van de oprichters van Kobalt en omschrijft zichzelf als de technische van de twee. Ruimt graag op zijn manier de vaatwasser in, is groot voorstander van gezellige teammomenten en wint vaak (maar niet altijd) met tafeltennis.

Hoe is Kobalt ontstaan?

Doordat Reinier in 2017 zei: “Ik wil een team bouwen”. Op dat moment waren we allebei aan het freelancen en op het punt dat we elkaars klanten overnamen tijdens vakanties. Reiniers uitspraak zette me aan het denken. Ook ik wilde een team bouwen en niet de rest van mijn leven freelancer zijn. Zo geschiedde.

Wat is jouw rol binnen Kobalt?

Ik ben technisch eindverantwoordelijk en ik coach en ondersteun als iemand ergens niet uitkomt. Daarbij vind ik het prettig om te overleggen. We vinden altijd een oplossing. Het komt goed. Zo niet, dan toch. 

Hoe zie jij Kobalt graag?

Een fijne werksfeer vind ik belangrijk. Ook vind ik dat mensen een goede beloning verdienen en wil ik dat we sterk staan als één team. Onze bedrijfsvoering brengen we op alle vlakken naar een topniveau. Zo hebben we een extern professioneel HR-bureau ingeschakeld en zijn we geswitcht van accountant om meer inzichten en prognoses te krijgen.

Wat zijn je toekomstplannen voor Kobalt? 

De komende tijd breiden we marketing, sales en design verder uit. Ook wil ik graag meer disciplines in huis halen, zodat we ons breder kunnen inzetten. Denk aan redundante (dubbele) uitvoering: een front-end- en back-end-developer en een projectmanager erbij om op elkaars ervaringen te bouwen.

Hoe kijkt het team naar jullie toekomstplannen?

Eén keer per jaar gaan we met het hele team om tafel en mag iedereen meedenken over de groei van Kobalt. Tijdens zo’n dag voel je de energie in het team. Uit een van die bijeenkomsten bleek bijvoorbeeld dat het team behoefte heeft aan gezelligheid en op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën. Sindsdien organiseren we eens in de twee weken Spread The Innovation, waarbij we kennis delen. 

Welke werkzaamheden vind je het leukst om te doen? 

Grotere projecten zoals het digitale ontwikkelplatform Goods4Ukraine geven veel energie. Ik ben trots dat we met het team dit goederenplatform hebben opgezet toen de oorlog in Oekraïne uitbrak. Inmiddels werken we dankzij die viertalige webapplicatie ook samen met Vluchtelingenwerk. Dat zijn wel echt de projecten waar ik het voor doe. 

Welke opleiding heb je gevolgd om hier te komen?  

Mijn opleiding Management, Economie en Recht aan de HEAO (die bestond toen nog, nu heet dat: Business Studies) heeft hier deels aan meegeholpen. Pas tijdens mijn afstudeerstage rolde ik het developmentvak in. Daarna was het vooral veel zelfstudie, uitproberen en samenwerken. In 2012 heb ik met een mooi team Amsterdamse freelancers, waaronder tekstschrijvers, designers en developers, voor mooie namen als AEG, Oxxio, Joop van den Ende en ID&T mogen werken. Die freelancers spreek ik nog steeds en ook met het Kobaltteam ondersteunen wij ze nu nog.

Wat raad je iemand als hij of zij developer wil worden? 

Leer hoe je dingen moet opzoeken, blijf proberen, Google jezelf een slag in de rondte, houd (nieuwe) technieken goed in de gaten, lees je in in PHP-development, focus je niet op één programmeertaal, lees en bekijk tutorials, volg mensen op Twitter, zie wat er speelt. 

Ook jij mag geloven aan de rubriek ‘De harde waarheid’

 • Huisdieren:
  Nee, niet dat ik weet.
 • Lievelingstaal:
  PHP. 
 • Eet graag:
  Veel. Ik vind het leuk om te koken. In de coronaperiode boden restaurants boxen aan die je zelf kon afmaken, daar maak je mij gelukkig mee.
 • Favoriete serie: 
  Black Mirror. Deze serie heeft met technologie te maken en de makers hebben een bijzondere, interessante, maar ook beklemmende kijk op de nabije toekomst. 
 • Laatst gelezen boek:
  Telt lezen op Twitter ook?
 • Favoriete muziek: 
  Dat kan gaan van Spinvis tot FIP (een Frans radiostation). 
 • Favoriete playlist op Spotify: 
  The Longest Mixtape van Caribou. Gaat alle kanten op. 
 • Heb je hobby’s?
  Ik hardloop graag. Verder ben ik graag onderweg en bezig met mijn gezin.
 • Leukste dag van het jaar:
  Eerste kerstdag, om meerdere redenen: ik vind kerst heel gezellig, lekker eten met de mensen van wie je houdt. Het heeft een leuke sfeer en het is de begin van de vakantie waarmee we een drukke tijd op het werk afsluiten.
 • Iets raars wat je kan:
  Ik ben een hele normale man. Het raarste wat ik kan is jongleren met drie sinaasappels.

Blij dilemma

Als je spullen aanraakt werken ze weer. 

OF

Al het eten waar je trek in hebt komt tevoorschijn op je bord.

“Spullen aanraken. Als je developer bent, denken mensen dat je ook systeembeheerder bent. Familie en buren kwamen langs met de vraag of ik hun computer kon maken. No, I won’t fix your computer.

Dilemma waar je gek van wordt

Als je een rotonde ziet moet je 25 rondjes erop rijden.

OF

Je mag een maand lang je kleding outfit niet wassen.

“Ik stap liever op de fiets dan dat ik de auto pak en die 25 rondjes zijn goed voor mijn conditie. Misschien speelt het ook een beetje mee dat ik maar 1 rotonde tegenkom onderweg naar werk.”

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!