fbpx

Innovatie

CleanShot, ShareGPT, BladeUI, Laravel 10 en meer in Spread The Innovation #5

In de vijfde aflevering van Spread the Innovation hebben we het onder andere over de Laravel 10 Release, de features van CleanShot, ChromeExtension ShareGPT en veel meer!

Snel naar de tools:

 • This X Does Not Exist
  Een verzameling van verschillende soorten generators, de meeste met… Juist AI. We kennen al wat langer de website thispersondoesnotexist.com maar nu is er een verzameling over verschillende diersoorte,n maar ook over random tropische stranden. Is dan zometeen niets meer echt? Wij zitten vooral nog in de verwonderingsfase en klikken ondertussen rond op deze website.
  https://thisxdoesnotexist.com/
 • Agency Locomotive
  Op deze experimentele website komen we een aantal onderdelen tegen die je aanzetten tot denken of verwonderen. Het ronddraaien van lopende collega’s bij mouse over bijvoorbeeld of meer zaken die niet elke dag in je browser langs komen. Check it out!
  https://locomotive.ca/en/agency
 • Laravel 10 release
  The boring version” wordt het genoemd. Er zijn een klein aantal nieuwe features toegevoegd zoals het makkelijker kunnen A-B testen. Verder zijn er natuurlijk de bestaande security patches uitgebracht.
  https://blog.laravel.com/laravel-v10-released
 • CleanShot
  We gebruiken het al een tijdje en we komen erachter dat we nog niet alle features even goed gebruiken. Video’s opnemen of screenshots maken maar ze dan vervolgens ook goed kunnen bewerken, annoteren en aanvullen met achtergronden.
  https://cleanshot.com/
 • Paardenkamp Klusjes App
  Reinier heeft een tool ontwikkeld die op zijn dochter haar telefoon staat waarmee ze kan bijhouden hoeveel ze gespaard heeft met extra klusjes voor haar paardenkamp. Interesse? Neem contact op.
 • Podcast: Effectief werken
  Prettig en effectief werken zonder stress, maar hoe doe je dat? De Podcast Effectief Werken helpt jou om slimmer te werken, meer grip op je dag te krijgen en meer rust in je hoofd. Mick luistert deze podcast en gaf dit als tip.
  https://open.spotify.com/show/4h6tGXtrnIFH1bkmy2F81b?si=d9f72ce008c8414c
  Luister ook onze eigen podcast over GRIP het boek over effectief werken: https://open.spotify.com/episode/1WPVxRRO6UOZ7B2oZtOXRV?si=RDrTmJY_R5qCcppIVa1k5w
 • Blade UI kit
  Bob kwam met een goeie Laravel toevoeging om iconen te gebruiken in je projecten. We hebben dit al handmatig een aantal keer in projecten op verschillende methodes toegepast maar nu is er een mooie package voor beschikbaar.
  https://github.com/blade-ui-kit/blade-icons
 • AIPRM for ChatGPT
  Een Chrome extensie om een perfecte snelle prompt te maken voor ChatGPT. Het wordt door meerdere mensen bijgehouden en doormiddel van likes worden de beste promts gepromote.
  https://chrome.google.com/webstore/detail/aiprm-for-chatgpt/ojnbohmppadfgpejeebfnmnknjdlckgj?hl=en
 • Carousel with drag and wheel
  Een inspirerend stuk code en interface met cards waarbij je mooi kunt sliden.
  https://codepen.io/supah/pen/xxJMbbg
 • Calligrapher.ai: Realistic computer-generated handwriting
  Converteer tekst naar handschrift met behulp van een terugkerend neuraal netwerk in de browser. Kies uit verschillende print- en cursieve stijlen. Pas de uitvoer aan en download als SVG.
  https://www.calligrapher.ai/
 • ShareGPT
  ShareGPT is een Chrome-extensie waarmee u uw wildste ChatGPT-gesprekken met één klik kunt delen.
  https://sharegpt.com/?s=31
 • PurgoMalum
  PurgoMalum is een eenvoudige, gratis, RESTful webservice voor het filteren en verwijderen van godslastering, obsceniteit en andere ongewenste tekst.
  https://www.purgomalum.com/

Spread The Innovation?

Spread The Innovation is een zeer bekende term op de werkvloer bij Kobalt. Elke twee weken bespreken we met het development team de laatste trends, technieken en learnings. Vanaf januari 2023 willen we het ook met jou delen. #zichtbaarheid

Met dank aan Kylian, Roos, Reinier, Desley, Arne, Max, Milan, Mick, Bob en Huub voor hun toevoegingen. Wil je ook komen werken bij dit leuke team met enthousiaste mensen en net als ons wekelijks bezig zijn met de nieuwste innovatieve technieken uit de industrie? Check onze vacatures.

Meer innovatief nieuws van het Kobalt team ontvangen? Schrijf je onderaan deze pagina 👇 in op de nieuwsbrief, abonneer je op Youtube, volg ons op Instagram of op Facebook.

Dit is inmiddels de vijfde aflevering. Feedback is zeer welkom!

Spread the word & Spread the innovation!

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!