fbpx

Digital Development

Website overgezet naar SSL, wat nu?

Hoera! Je hebt je website goed beveiligd.

SSL testen

Je hoort van ons dat alles werkt. Wil je toch nog even dubbelchecken of je website goed beveiligd is? En of de server misschien nóg iets beter geconfigureerd kan worden? Dat kan. Test de instellingen van de server via de SSL Server Test op Qualys SSL Labs.
Nadat de test succesvol is uitgevoerd, zie je verbeterpunten en een score die aangeeft hoe goed je website het doet. De laagste score die je kunt krijgen is F. De hoogste A. Onze websites scoren natuurlijk een A; test het zelf!

Google Analytics Property Aanpassen

Gebruikt je Google Analytics? Bekijk dan even of de property goed ingesteld staat.

HTTPS-site aanmelden bij Google

Na je testrondje is het verstandig om de HTTPS-versie van je website aan te melden in de Google Webmasterhulpprogramma’s. Google ziet een website op HTTP of HTTPS als twee totaal verschillende websites. Bij de HTTPS-versie in Google Webmasterhulpprogramma’s zie je hoe alle URL’s, die je hebt ingediend met je sitemap, geïndexeerd worden. Bij de HTTP-versie zie je juist dat alles uit de index van Google verdwijnt.

Zodra je alle versies aan de Google Webmasterhulpprogramma’s hebt toegevoegd, kun je zien of er ergens iets mis gaat. Dit is de belangrijkste reden om je aan te melden. Je krijgt meldingen wanneer Google dingen niet kan indexeren en met deze informatie kun je problemen opsporen en oplossen.

Externe links omzetten naar HTTPS

Om Google zo snel mogelijk het signaal te geven dat je bent overgestapt naar HTTPS, is het goed om op externe websites je links aan te passen naar HTTPS. Zo kun je eenvoudig de link van je website in je Twitter-, Facebook- en Google+profiel aanpassen naar HTTPS. Verder heb je wellicht invloed op andere websites waarin je de link kunt wijzigen, bijvoorbeeld de links in de beschrijving van je YouTubevideo’s.

Hoe snel staat mijn HTTPS-website in Google?

Nu je al het mogelijke hebt gedaan, vraag je jezelf waarschijnlijk het volgende af: hoe snel indexeert Google de HTTPS-versie van mijn website? En hoe snel verdwijnt de HTTP-versie uit de zoekresultaten? Helaas is hier geen goed antwoord op te geven; het verschilt per website. Zo kan het minder lang duren voor een website met 200 pagina’s, dan voor een website met 5000 pagina’s.

Ook hangt de indexatiesnelheid af van de structuur van je website. Heb je veel interne links? Of link je naar elk artikel maar één keer? Dan kan de Googlebot de pagina’s sneller opnieuw bezoeken. Het kost een paar dagen voordat Google alles echt volledig heeft overgezet in de zoekresultaten.

Werk slimmer, niet harder

Heb je zelf een website die frisser kan, of een applicatie die soepeler of veelzijdiger mag in gebruik? Snappen wij. je krijgt ons advies er gratis bij.

Vragen, suggesties of toevoegingen? Wij horen het graag van je!

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!