fbpx

Van concept tot realisatie

TEDxAlkmaar – Unlock (y)our future

TEDx is een lokaal evenement van het wereldwijde fenomeen TED. TED staat voor Technology, Entertainment en Design. Invloedrijke sprekers over deze onderwerpen werden bij elkaar gezet om hierover te spreken. In de jaren ’90 is dit uitgegroeid tot een evenement waar een scala aan onderwerpen langskomen met één doel: Mensen inspireren en aanzetten tot nadenken, in beweging te krijgen en mensen te verbinden.

Razend enthousiast waren wij direct toen wij gevraagd werden om de nieuwe website van TEDxAlkmaar te ontwikkelen. Thema van deze editie: ‘Unlock (y)our future’. Aan bod komen onderwerpen als ‘De aarde grijpt in’, ‘Food & Healthcare’, ‘Van IK naar WIJ’ en ‘Architectuur vs. Technologie’. Stuk voor stuk onderwerpen die ons als bedrijf intrigeren.

AI (Artificial Intelligence)

Door het gebruik van AI zijn wij op een bijzondere manier geïnspireerd geraakt over het thema ‘Unlock (y)our future’, en ontstond al snel het begrip ‘De stad van de toekomst’. Maar hoé ziet die toekomst er eigenlijk uit? …

Schetsen

Alles wat er tijdens onze ‘brainstorm’ fase naar voren is gekomen, hebben wij door een technisch tekenaar laten uitwerken. Vakwerk! Dit in combinatie met gebruik van AI en maatwerk design bracht ons tot de keyvisual van TEDxAlkmaar.

Design

Echter, een keyvisual op zichzelf maakt nog geen complete website. Ná de richting te hebben bepaald, zijn we gestart met het ontwerp van de website. De combinatie van donkere achtergrond, neon kleuren, herkenbare visuele details én een positieve gebruikerservaring… Uitdaging? Zéker! Resultaat? Trots en tevreden!

Website

De website moest niet enkel gebruiksvriendelijk zijn voor de websitebezoeker, maar ook gemakkelijk te beheren zijn. Voor de website van TEDxAlkmaar hebben we gebruik gemaakt van het populaire CMS WordPress i.c.m. de nodige hoeveelheid maatwerk. Op deze manier is hij makkelijk schaalbaar en is óók de website van TEDxAlkmaar helemaal klaar voor de toekomst!

Hoofdsponsor

Zo bescheiden als we normaal gesproken zijn, durven onszelf in dit project tóch wat meer op de voorgrond te zetten. Hoe gaaf is het namelijk dat je hoofdsponsor kunt zijn van een lokaal evenement die nauw aansluit en veel overeenkomsten heeft met de kenmerkende missie en visie van Kobalt. Mooie dingen maken, gebruik maken van de nieuwste technologieën én, zoals Arne dat vaak zegt, “het moet ook leuk zijn!”.

Bekijk hieronder de website van TEDxAlkmaar
https://tedxalkmaar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.